OPIS
Zielona kawa to surowe, niepoddane procesowi
palenia, ziarna kawowca. Niepalona, zielona kawa w smaku jest łagodniejsza,
bardziej kwaskowata, przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty. Jednak
zawartość kofeiny nie zmienia się. Kawa zielona zawiera kwas chlorogenowy (ok. 8
g w 100 g produktu).
SPOSÓB UŻYCIA
Do filiżanki
należy wsypać 1-2 łyżeczki zmielonej kawy zielonej. Zalać gorącą wodą (najlepiej
o temp. 90°C). Po 5 minutach napar jest gotowy do
spożycia.
SKŁADNIKI
100% kawy zielonej
mielonej
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość
energetyczna 1577 kJ/477 kcal
Tłuszcz 12 g, w tym:
-kwasy tłuszczowe
nasycone 5,5 g
Węglowodany 45g, w tym:
- cukry 8,9
g
Białko 14 g
Sól <0,01
g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym miejscu, w
szczelnie zamkniętym opakowaniu.