OPIS
Czekolada mleczna bez dodatku cukru. Czekolada
zawiera substancję słodzącą. Czekolada zawiera naturalnie występujące
cukry.
SKŁADNIKI
substancja słodząca: maltitol,
tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z
mleka),
emulgator: lecytyny (ze słonecznika), Masa kakaowa minimum
36%
Produkt może zawierać: migdały, jaja, orzechy laskowe, orzeszki
ziemne, sezam, pszenica, soja.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2054 kJ/ 496
kcal
Tłuszcz 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21 g
Węglowodany 53
g
w tym cukry 13 g
alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 39 g
skrobia
< 0,5 g
Błonnik 2,1 g
Białko 6,7 g
Sól 0,29
g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.