SPOSÓB UŻYCIA
1 łyżeczka nalewki na jedną filiżankę herbaty ziołowej lub wody. Nie mieszać z mlekiem.
Przepis na nalewkę:
1. Zawartość opakowania (100 g) zalać 2 litrami alkoholu 38 – 40%;
2. Codziennie 1 raz wstrząsnąć mieszankę;
3. Po 14 dniach odcedzić i przelać do buteleczek, zamknąć;
4. Tak przechowywana nalewka może stać kilka lat.
SKŁADNIKI
korzeń arcydzięgla, korzeń kurkumy, piołun, senes, manna, korzeń dziewięćsiłu, mirra, korzeń rabarbaru, kamfora, korzeń kozłka, cynamon, kardamon, szafran
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym, szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od zapachów obcych oraz światłem.