OPIS
Makao (kakao z ksylitolem)
SKŁADNIKI
Ksylitol 58% (substancja słodząca, Finlandia),
kakao 36%, lecytyna rzepakowa 4%, cynamon, kardamon, różowa sól himalajska,
naturalne aromaty (pomarańczowy, waniliowy).
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1130 kJ/270
kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) 5,4 g (2,7 g)
Węglowodany (w tym
cukry) 63 g (0,2 g)
w tym poliole 57 g
Białko: 8,4 g
Sól: 1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2 łyżeczki Makao zalać gorącym lub
zimnym mlekiem (najlepiej owsianym) i wymieszać. Gotowe! Smacznego!
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym, chłodnym i
nienasłonecznionym miejscu.