OPIS
Owoce Acai, dzięki zawartości witaminy C, wpływają
na metabolizm energetyczny i funkcje psychologiczne. Łagodzą uczucie zmęczenia i
znużenia. Mają niski indeks glikemiczny.
Sok z acai cechuje charakterystyczny
dla owocu smak, rzadka konsystencja, jak również nietypowy kolor, który w
zależności od surowca może być turkusowy lub fioletowy.
SKŁADNIKI
Sok z owoców acai (Euterpe oleracea),
standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia), w tym naturalna
witamina C.
Porcja dzienna 50ml zawiera 75mg standaryzowanego ekstraktu z owoców camu
camu, w tym 15mg naturalnej witaminy C, co stanowi 18% RWS.
% RWS realizacja
dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.
SPOSÓB UŻYCIA
Dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny
przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego.
PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na którykolwiek ze
składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny
skonsultować się z lekarzem.
PRZECHOWYWANIE
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć
do 21 dni od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Bez dodatku cukru -
zawiera naturalnie występujące cukry.