NATURA RECEPTURA Olej z opuncji figowej 100% naturalny 10ml (Syria)

NATURA RECEPTURA
Dostępny
38,14 zł
Brutto Dostawa 1-7 dni

NATURA RECEPTURA Olej z opuncji figowej 100% naturalny 10ml (Syria)

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

OPIS
100% NATURALNY OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ - NATURALNY BOTOKS DLA KAŻDEJ CERY!

Olej z opuncji figowej jest jednym z najbardziej luksusowych olei na świecie. By pozyskać jeden litr oleju należy zużyć około miliona pestek opuncji (500kg owoców), które następnie poddawane są tłoczeniu metodą „na zimno”. Olej posiada delikatny, neutralny zapach i ciemnozielony kolor. W kosmetyce nazywany jest „naturalnym botoksem” i co ciekawe - ze względu na swoje niezwykłe działanie przeciwstarzeniowe pożądany jest przez większość kobiet na świecie.

W swoim składzie zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe (90%) oraz ogromną dawkę witaminy E. Bogaty jest również w aminokwasy, antyoksydanty, minerały, m.in. wapń, potas, fosfor, magnez, żelazo i cynk, witaminy A, F i K oraz 13 innych pierwiastków śladowych, które nie są spotykane u żadnej innej rośliny!

Szczególnie polecany jest do pielęgnacji twarzy (okolice oczu i ust), szyi, dekoltu i biustu. Pokocha go każdy typ cery! Wchłania się błyskawicznie pozostawiając skórę niezwykle przyjemną i aksamitną.

Olej z opuncji figowej to LUKSUS ZAMKNIĘTY W BUTELECZCE – najsilniejszy eliksir w profilaktyce anty-aging będący jednocześnie doskonałym zamiennikiem kremu. Zapewnia naturalny efekt liftingu.

OPUNCJA FIGOWA – roślina z rodziny kaktusowatych – pochodzi z Meksyku, ale uprawiana jest również na terenie południowej Europy oraz Afryki. Jej owoc jest koloru żółtego, pomarańczowego lub czerwonego i to właśnie z niego, po wysuszeniu na słońcu, wydobywa się malutkie, niezwykle cenne nasionka, z których tłoczony jest olej. Opuncję nazywa się też figą indyjską lub figą kaktusową.

Olej wykazuje właściwości nawilżające, wygładzające i odżywiające. Zawartość wysokiego stężenia witaminy młodości – witaminy E powoduje znaczną poprawę kondycji skóry – pojawia się mniej zmarszczek, a te już istniejące ulegają spłyceniu. Olej z opuncji stanowi więc doskonałe antidotum na starzejącą się skórę. Zmniejsza sińce pod oczami, nadaje skórze blasku i zdrowego kolorytu. Łagodzi pracę gruczołów łojowych, a przy tym nie jest w ogóle komedogenny, co oznacza, że doskonale sprawdzi się u osób z cerą mającą tendencję do wyprysków i zaskórników. Dodatkowo olej działa przeciwzapalnie i łagodzi wszelkie podrażnienia, również te słoneczne.

Zastosowanie:
- jako składnik olejowych serum, kremów, balsamów – może być stosowany bezpośrednio na skórę twarzy i ciała lub jako dodatek do kwasu hialuronowego,
- jako serum pod oczy i skórę objętą głębokimi zmarszczkami,
- jako składnik maseczek z glinką,
- jako składnik kosmetyków po opalaniu i na przebarwienia,
- jako olejek na końcówki włosów,
- do masażu twarzy.

INCI
Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Pochodzenie: Syria

71NRAOLEOP
Brak opinii
Produkt dodany do listy życzeń

UWAGA!!!

W związku z epidemią, dostwy towaru są niestabilne,

nie jesteśmy w stanie zagwarantować dostępności

ani czasu dostawy,

w przypadku opóźnień lub braku możliwości

dostarczenia towaru będziemy się kontaktować

z państwem telefonicznie lub poprzez maila.

Pozdrawiamy Herbamed.pl

Jeśli nie musisz wychodzić - zostań w domu!!!

Nie pomagaj epidemii !!!

Wykorzystujemy Cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookie.