OPIS
Słoneczny pasztet smakowicie komponuje się ze
świeżymi pomidorami i listkami bazylii. W daniach wegańskich możecie go
potraktować jako substytut nabiału. Spróbujcie zmieszać łyżeczkę pasztetu z
oliwą z oliwek i wykorzystać jako sos sałatkowy, pomruk zadowolenia
gwarantowany.
SKŁADNIKI
woda, soja 45%, pieczarki 22%, cebula, skrobia
kukurydziana, olej rzepakowy, błonnik pszenny (bez glutenu), przyprawy
(zawierają seler), hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję i gluten),
suszona bazylia 0,9%, sól, substancja zagęszczająca: guma guar,
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu
drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.
Ciemnienie
wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na
jakość.
Wyprodukowano bez użycia glutaminianu
monosodowego.