Tatarak kłącze 50g FLOS

Dostępny
5,52 zł
Brutto Dostawa 1-7 dni

Tatarak kłącze 50g FLOS

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

SKŁADNIKI
Wysuszone, rozdrobnione kłącze tataraku (Acorus calamus L.) – 100 %

SPOSÓB UŻYCIA
1/2 łyżeczki produktu (1,5 g) zalać 1 filiżanką wody (150 ml). Zagotować i utrzymywać we wrzeniu bez przykrycia przez ok. 15 minut, a następnie przecedzić. Otrzymany odwar uzupełnić wrzącą wodą do początkowej objętości (150 ml), a następnie gotować przez 2 h na bardzo wolnym ogniu bez przykrycia, uzupełniając wrzącą wodą do początkowej objętości. Otrzymany odwar pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

Porcja dobowa to 40 ml uzyskanego odwaru. Pozostałą objętość należy niezwłocznie po wystudzeniu umieścić w szklanym naczyniu, szczelnie zamknąć i umieścić w lodówce. Odwar może być spożyty w kolejnych 2-3 dniach po lekkim podgrzaniu.

Sposób przygotowania został zaczerpnięty z tradycyjnych chińskich przepisów przygotowywania odwaru z kłącza tataraku, który gwarantuje jednocześnie bezpieczny poziom naturalnie występujących w kłączu tataraku ß-azaronu.

UWAGA
Nie stosować u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 12 r. ż.
40 ml odwaru z kłącza tataraku, otrzymanego zgodnie z przepisem, stanowi dzienną porcję do spożycia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.

5906365702960
Brak opinii
Produkt dodany do listy życzeń

Wykorzystujemy Cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookie.